Jens Bang Stenhus

Velkommen til Aalborg, Nordjyllands hovedstad, hvor du finder alt inden for gåafstand: Hoteller, kongrescenter, kunst, restauranter, musik, teater og andre oplevelser.

Aalborg er en by med mange facetter og kontraster, og der er noget for enhver smag: Fra hæsblæsende forlystelsesliv til fredelige oaser. Fra skummende fadøl til sublim gastronomi. Fra vikingetiden over middelalderen til moderne kunst.

Aalborg har de senere år gennemgået en transformation fra industri- til moderne videns- og kulturby. Fra Aalborgs gågader og den historiske middelalderbydel er der kun få minutters gang til Limfjorden og Aalborgs centrale havnefront, der de seneste år har undergået en stor forvandling. Til glæde for både borgere og byens mange gæster er byen blevet åbnet op, og området langs den indre havn er blevet integreret som en del af midtbyen. Her er anlagt strandboulevard og havnepromenade, der med trappeforløb og nedsænkede terrasser lader publikum komme helt tæt på vandet, og forskelligartede byrum er indrettet til oplevelser som gå- og cykelture, boldspil og solbadning. Mulighederne og oplevelserne står med andre ord i kø på den ca. en kilometer lange havnefront i centrum af Aalborg, der er blevet belønnet med flere priser bl.a. Nordic Green Award 2013, Civic Trust Award 2014 og senest Årets Byggeri 2014.

IMG_6529-Edit_medium.jpg

Aalborgs centrale havnefront, har de seneste år undergået en stor forvandling - til glæde for både borgere og byens mange gæster.

Området langs Limfjorden byder også på smukke arkitektoniske perler og kulturtilbud som Utzon Center tegnet af den verdensberømte danske arkitekt Jørn Utzon, der er manden bag Operahuset i Sydney, og Musikkens Hus.

Få minutters gang fra Havnefronten ligger Nordkraft, byens gamle kulkraftværk, der i dag leverer kulturkraft. Huset rummer både kultur, sport- og fritidsaktiviteter og udgør et kulturelt kraftcenter i byen. Bygningen har bevaret sit unikke, rå og industrielle look og forener fortid og nutid.

Aalborg byder på mere end 1.700 hotelværelser i byens centrum, alle inden for gåafstand. Hotelværelserne findes i alle stilarter: Sprød minimalisme, raffineret gentleman’s club atmosfære eller klassisk skandinavisk minimalisme. Aalborg har det hele.

Gå på opdagelse på VisitAalborgs hjemmeside og bliv klogere på byen.

web_FIRST_EUROPA_RAIS_0166.jpg

I Aalborg er der mere end 1.700 hotelværelser hvoraf hovedparten er inden for gåafstand til bymidten og konferencefaciliteterne.